Tizenöt perc alatt elkészíthető egyedi csomagolópapírt készíthető, ami az otthon talált háztartási csomagolóból, újságpapírból is kivitelezhető – némi kreativitás és minimális kézügyesség segítségével. Szükséges hozzá saját kézzel készített krumplinyomda, radíros végű ceruza és a kontúrfesték használatát a csomagolópapír dekorálásához.

Mindenekelőtt a következő eszközökre és anyagokra lesz szükség: háztartási, azaz  egyszerű barna csomagolópapír, tempera, hobbi boltokban beszerezhető kontúr festék, krumpli és a megfaragásához egy hegyes kés, ecset valamint radírvégű ceruza.

Kiterítjük a csomagolópapírt, majd félbevágunk egy krumplit.  Ebbe valamilyen motívumot, figurát faragunk, ezt a festékbe mártva nyomdaként használhatjuk.

A ceruza radíros végét szintén festékbe mártjuk – kis pöttyöket vagy ezekből összeállítható alakzatokat nyomdázunk vele a papírra.

Ezek után a papírra ecsettel vagy kontúr festékkel írhatunk vagy rajzolhatunk, hogy a csomagolás még személyesebb legyen – ha különböző színeket használunk, változatosabb lesz a végeredmény.

(én ezt a : http://4szoba.hu/cikk/csinaldmagadról néztem ki,könnyen kivitelezhető)