A szappanban az összetevők:

elszappanosított olívaolaj,-kókuszolaj,- napraforgóolaj,- és szójaolaj. A szappanban a folyadék  körömvirágtea volt. A szappan illatosításáért a fahéj illóolaj felel, ezen kívül került a szappanban  por formában fahéj és gyömbér. A szappant pirospaprikával díszítettem. A készítményben -superfatként- búzacsíraolaj gondoskodik a  bőr plusz ápolásáért.

A szappan a  fahéj  miatt, fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, és javítja a vérkeringést. A gyömbér  miatt tonizáló, gyulladáscsökkentő,fertőtlenítő hatású és szintén antioxidáns. A szappan használata  nem alkalmazható 5 éves kor alatti gyermekeknél, várandóság idején, valamint fahéjallergia esetén.

Egy pár szó a fahéjról és a gyömbérről.

Nagyon sok fajta fahéj létezik. Ezek közül azonban csak három fajta van, amelyet nagyobb tömegben termesztenek és amely a világ kereskedelmi forgalmában kapható (Ceyloni, a Cassia, és az Indonéz fahéj). A legfinomabb a Ceyloni fahéj (leginkább én is a gyakorlatban  főzés stb. használat során ezt használom). Nálunk azonban leginkább a Cassia fajtát árulják,használják.
A fahéj az ókorban az egyik legfontosabb fűszer volt. A babérfélék családjába tartozó fa. A fiatal ágak lehántolt kérgét használjuk fűszernek és ebből készül az illóolaja is. A kérgek mellett a fahéjfák leveleiből és leveles hajtásvégeiből is állítanak elő illóolajat.

A gyömbér egy húsos, kúszó és aromás illatú gyöktörzséből kissé nádra emlékeztető növény, amely kb 110 cm magas szárrá is megnőhet. A gyökértörzs szolgáltatja a sajátságosan illatos, csípős, kesernyés ízű fűszert. A növény Amerika felfedezése után került át Európába és ma már több fajtáját is termesztik a trópusokon.  Cukrot, gyantát, gyantasavat, keményítőt is tartalmaz (egyebek mellett). A gyömbérnek gyantaszerű anyaga, zöld színe és pikáns illata van, és emiatt a kozmetikában és a parfümök előállításához is használják .