Ezt a szappant kifejezetten a saját ízlésem és beállítódásom alapján,”személyre szabottan” készítettem el (magam számára). A szappan különlegessége,hogy általam kedvelt alapanyagokat használva készült és a készítmény illatosításaként saját készítésű parfüm képviselteti magát.

Az összetevők:

elszappanosított olívaolaj,-kókuszolaj,-körömvirágolaj,-kakaóvaj,- ricinusolaj volt.       A szappanban a folyadék körömvirágtea volt, az illatosításért a saját készítésű parfüm,-  a díszítéséért körömvirágszirmok,- rózsaszínagyag-levendula golyók,- valamint csalános szappanhasábok felelnek.   Superfat bőrápolóként  sheavaj került a natúr-készítménybe .

Szappanjaim készítése során a szolid illatokat, vagy az illatmentes változatokat méltányolom. Más kérdés, hogy szoktam készíteni nagyon illatozó szappanokat is.

Férfi/nő esetében kifejezetten riaszt az, ha érzem a tömény, “felhőbe burkolt” parfümillatot. Ilyenkor mindig arra gondolok, (no, nem szép dolog) de..  ilyenkor  futva, kell menekülni… Csendben és halkan megjegyzem:  van még egy pár dolog, aminél  ugyanígy vélekedek  (de ez most nem is lényeges).

Mint mindennél, így a parfümök használatánál is a mértéktartásnak  kellene, érvényesülnie (ha ez nem érvényesül, akkor lesz zavaró).

Érdekes volt számomra, hogy nemrég  a tesómmal készítettünk arckrémet (saját részre) és akkor tűnt fel -amit  nem gondoltam volna-, hogy azonos illatokat kedvelünk.         Nos, ezen  elgondolkodtam.