A barátnőm apukája nagyon szereti a narancsos- kecsketejes szappant, ezért készítettem e változatot.

Mandulaolajat azért szeretem nagyon, mert minden bőrtípusra jó, a bőr ingerlékenységét és a gyulladásokat enyhíti, megnyugtatja, puhábbá, simábbá teszi a bőrt (nem elhanyagolható módon, az egyik legjobb bőrtápláló és hidratáló olaj).

Ha módomban áll, akkor  használom arckrémek, szappan és egyéb natúr-készítmények bázisolajaként használni e hidratáló olajat.

Az  összetevők:

elszappanosított olívaolaj,- kókuszolaj,-ricinusolaj,- és napraforgóolaj. A szappanban a folyadék kecsketej volt. A termékben a bőrápoló ( superfat) a mandulaolaj volt. A szappan illatosítását narancs illóolajjal egészítettem ki. A készítmény tartalmaz még  aprított körömvirágszirmokat,- annatto port ( díszítés) és a tetején bordó mica port.

Én, a sárgás árnyalat eléréséhez  a kurkuma fűszert szoktam alkalmazni,- ritkán  használom – a szappanok díszítése kapcsán –  az annatto port is  (a kurkumánál sárgás-földes szín, az annatto pornál élénkebb sárga szín az eredmény) Az annatto por ehető, természetes színezék, melyet sütemények díszítéséhez (színezéséhez) is fel lehet használni.

Egyébként a természetes annatto színezék a karotinoidokhoz ( karotin és származékai, a karotinoidok a természetben igen elterjedtek,- ezek adják a zöldségek és gyümölcsök színét, a sárgától a narancs-pirosig) tartozik. Az annatto port  egy trópusi fa (Bixia orellana) gyümölcsmagjának a héjából állítják elő.