Elkészült a szenes-holttengeri iszapos szappan is.

A szappanban az összetevők: elszappanosított olívaolaj,-kókuszolaj,- ricinusolaj volt. A szappanban a folyadék kamillatea,- a superfat bőrápoló kakaóvaj volt.A szappan illatosítását a rozmaring illóolaj teszi teljesebbé. A szappan különlegessége, hogy orvosi szenet és holttengeri iszapot tartalmaz.

A rozmaring illóolaj keringésjavító, nyugtató, fájdalomcsökkentő, gyulladáscsökkentő antioxidáns, szabadgyökmegkötő és  fertőzésgátló. Én a rozmaringot (a fűszert és illóolaját) mind szappanjaimban, masszázsolajaimban és samponjaimban is szoktam használni. Azon kívül, hogy nagyon hasznos tulajdonságokkal rendelkezik, erősíti a hajat és a fejbőrt és a zsíros korpás hajú embereknek erősen javallt. Rendkívül sokoldalú  hatóanyagai miatt én speciel nagyon szeretem.

A szappan használatát zsíros, problémás bőrre (akne,pikkelysömör,ekcéma esetén) javaslom.

A holt tengeri iszap ásványi anyag- és nyomelem tartalma javítja a keringést, erősíti az immunrendszert, enyhíti az ízületi fájdalmakat. Különösen alkalmas akne, pikkelysömör és ekcéma kezelésére.

Kleopátra, Egyiptom fáraónője rendszeresen fürdött holttengeri iszapban (szamártej mellett) és használta pakolásként is, a fáraónő állítólag csodatévő szernek tartotta a holttengeri iszapot, más olvasat szerint, Kleopátra azért hódította meg a holt-tengeri vidéket, hogy a “holt tenger egyik nagy kincse” számára mindig rendelkezésére álljon.

A szenet külsőleg pattanásos, zsíros bőrre alkalmazzák.  Az orvosi szén  méregteleníti és tisztítja a bőrt,  így pattanásos, zsíros bőrű személyek  számára mindenképpen ajánlott.

 

Reklámok