Rólam

Egy kis kitérő a (szappanopera) névválasztásához:

A szó pontos fordítása az angol soap opera kifejezésnek. Az elnevezésben a „szappan” szó egyes korai amerikai rádiósorozatokra utal, amelyeket reklámcélból nagy szappangyártó cégek szponzoráltak, az „opera” szó pedig a műfaj drámai cselekményét hasonlítja a zenei operáéhoz.

A szappanopera a televíziós filmsorozatok egyik altípusa. Szórakoztató, fikciós műfaj, történetvezetése (angol kifejezéssel élve: storyline-ja) epizódokra oszlik, melyeket egyes televízió- és rádióállomások folyamatosan beillesztenek műsorstruktúrájukba …

Történetesen én is így vélekedem a szappankészítésről… epizódokra oszlik és hihetetlenül izgalmas műfaj…

Nos, gyermekeim születése után úgy gondoltam,hogy utánanézek azok kozmetikumok összetételének amit addig használtunk… (nem elhanyagolható módon meguntam, hogy állandóan piros, kiütéses a bőröm fürdés, zuhanyozás után).

Kellő döbbenet után megfelelő késztetést éreztem arra,hogy a káros vagy felesleges adalékokat,állagjavítókat kiküszöbölve saját szappanokat, natúr-termékeket készítsek.

Ezt követően kezdtem el a szappankészítéssel foglalkozni.

Igazából nem állt távol tőlem a „szappangyártás”, mert gyermekkoromban is készítettem már szappankákat… , de komolyabban pár véve kezdett el érdekelni e hasznos tevékenység.

A szappankészítés technikáit,alapanyagait,módjait mind külföldi honlapokról,mind hazai honlapokról bővítettem (persze nem ártott egy közeli jóbarátom tapasztalata,aki szappankészítéssel foglalkozik)

A szappanok és egyéb termékek teljesen természetes alapanyagokból állnak. Pálmavajat és állati zsiradékokat nem használok a termékekbe.

Pálmaolajat nem használok:
* mert ezért irtják ki a pálmaerdőket –és ehhez nem járulok hozzá,
* no meg azért is,  mert olvastam egy összehasonlító cikket (olíva,kókusz, ricinus és pálmaolaj hatásairól és a legkevésbé hasznos a pálmaolaj volt)  A pálmaolajat én  körömvirágolajjal,ricinusolajjal és napraforgóolajjal  helyettesítettem.

Állati zsiradékot:
* mert bár nem vagyok vegetáriánus,de előnybe részesítem a növényi alappal készült termékeket (étkezésben, kozmetikumszerekben).

A szappankészítés alapvetően nem is olyan bonyolult, ha a megfelelő arányokat és a védőintézkedéseket betartva dolgozunk.

Én mindenkinek javaslom (aki affinitást érez), hogy készítse, maga a szappanjait és kozmetikumszereit ( vagy legalább növényi alapanyagokból készült,-állagjavítók és adalékanyagok nélküli termékeket használjon).

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s